WISE leden Charter Committees

MEER INFORMATIE

Blijvende groepen richten commissies en codes op om hun voortbestaan te verzekeren. Door dit te doen, blijft een groep trouw aan haar doelen en kan ze snel vooruitgang boeken in de richting van het bereiken ervan.

L. Ron Hubbard erkende dat hoge normen voor ethisch gedrag nodig waren om te overleven en dat groepen alleen kunnen slagen als ze bestaan. Zo schreef hij uitgebreid over het onderwerp en ontwikkelde hij een modern ethisch systeem dat, voor het eerst, een individu de middelen geeft om uit eigen beweging ethischer te worden in het leven. Hij ontwikkelde ook een uniek en werkbaar rechtssysteem dat de groep beschermt zonder toevlucht te nemen tot vergeldingsacties.

WISE-leden omarmen deze principes en hanteren hoge normen voor ethisch gedrag in de omgang met zowel mede-WISE-leden als anderen. Ze begrijpen dat echt geweldige resultaten worden behaald waar ethische normen ook hoog zijn.

Handvestleden van WISE

Chartercommissies, samengesteld uit WISE Charter-leden, zijn organen die het WISE-lidmaatschap beheren op het gebied van ethiek en rechtvaardigheid. Ze breiden hun zorg echter ook uit naar hun lokale omgeving en helpen een sterke gemeenschap op te bouwen.

Zoals de naam al doet vermoeden, ontvangen Charter-leden een handvest van WISE om het lidmaatschap in hun gebied te beheren. Als commissie bieden ze ethische diensten aan; Services voor alternatieve geschillenbeslechting (ADR) en hulp aan leden om de stappen van het model van de knowhow voor de knowhow van beheerders te voltooien.

In spirituele of persoonlijke zaken bemoeien de Chartercommissies zich niet. In plaats daarvan verwijzen ze bij navraag zakenmensen naar de plaatselijke Scientology Kerk, zodat ze de exacte service kunnen vinden die nodig is om met hun situaties om te gaan. Chartercommissies houden zich strikt bezig met zakelijke aangelegenheden.

Charter leden in de gemeenschap

Charterleden helpen hun gemeenschap en lokaal WISE-lidmaatschap door middel van veel verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld:

1. Een WISE-lid raakt betrokken bij een zakelijk geschil en is ondanks pogingen niet opgelost. In plaats van hun toevlucht te nemen tot een duur en overvol juridisch systeem, zijn Charter-leden speciaal opgeleid in de technologie van L. Ron Hubbard voor het behandelen van geschillen. De resultaten kunnen spectaculair zijn:

“Ik kwam met veel aarzeling tot deze procedure, maar met volledig vertrouwen in de technologie van meneer Hubbard. De procedure was geweldig, net als de resultaten.

‘We kwamen in de war en gaan nu los van het toneel. We kwamen als vijanden; nu zijn we vrienden. Deze principes, correct toegepast, leveren ongelooflijke resultaten op. ”

2. Een zakenman merkt dat hij lijdt aan een of andere zakelijke situatie, zozeer zelfs dat het zijn tijd opslokt, zijn gezinsleven schaadt en zijn spirituele vooruitgang dwarsboomt. Zijn lokale WISE Member Charter Committee zou hem helpen deze situatie op te lossen met behulp van de ethische hulpmiddelen en hem te helpen bij het implementeren van de basisprincipes van L. Ron Hubbard via het Model of Admin Know-How-werkboek, zodat de echte bron van de situatie aan de orde komt. En als hij zou willen floreren in zijn persoonlijke en gezinsleven, wordt hij verwezen naar zijn plaatselijke Scientology kerk waar hij kan profiteren van de doorbraken van L. Ron Hubbard over het volledige spectrum van het leven.

De bovenstaande twee voorbeelden geven een idee van de activiteiten van een Chartercommissie. Er zijn echter tal van mogelijkheden waar een Handvestcomité kan helpen.

Veel leden van het Handvest helpen niet alleen WISE-leden en professionals in hun gemeenschap, maar zorgen ook voor de brede verspreiding van het Hubbard-beheersysteem door middel van seminars en lokale outreach-activiteiten. Veel Charter-leden zijn fulltime Hubbard-managementadviseurs.