Over L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard – Een profiel

L. Ron Hubbard is misschien het best bekend als auteur en als grondlegger van de Scientology religie. Zijn werken worden in 52 talen gepubliceerd met honderden miljoenen exemplaren in druk. Toch wordt hij ook door miljoenen herinnerd als een groot humanitair persoon die, na meer dan een halve eeuw onderzoek naar methoden om de menselijke conditie te verbeteren, een erfenis achtergelaten die het leven op ontelbare manieren verbetert, wordt deze erfenis vastgelegd in een immens oeuvre dat letterlijk tientallen miljoenen woorden omvat.

Geboren in Tilden, Nebraska, op 13 maart 1911, bracht de heer Hubbard zijn vroege jaren door in wat toen nog het grensgebied van Montana was. Bezeten door een zeldzame nieuwsgierigheid, een die zijn etnologische onderzoeken van 21 rassen en culturen motiveerde en hem aanmoedigde om, terwijl hij nog in zijn tienerjaren was, door een toen afgelegen China te trekken dat maar weinig westerlingen ooit zouden zien, legde hij meer dan een kwart miljoen mijl af tegen de tijd dat hij de leeftijd van 19 jaar bereikte zonder het voordeel van commercieel luchtvervoer.

Tegen de tijd dat hij zich in 1930 inschreef aan de George Washington University om techniek te studeren, was het duidelijk dat hij al aan zijn levenswerk was begonnen: een zoektocht naar oplossingen voor de meest verwarrende problemen van de mens, en het creëren van werkbare technologieën om alle facetten van leven.

Hoewel de volledige reeks van zijn prestaties in deze eerste jaren een boek zouden kunnen vullen, zijn er hier enkele die bijzonder geschikt zijn om te vermelden.

Zijn interesse in onderwijs en de problemen die gepaard gingen met het doorgeven van kennis begonnen al vroeg. Op 15-jarige leeftijd gaf hij les aan Chamorro-kinderen in Guam, met behulp van unieke methoden die hij ontwikkelde – een voorbode van doorbraken die hij zou maken op het gebied van onderwijs en studie. Vervolgens, terwijl hij bij de Amerikaanse marine was tijdens de Tweede Wereldoorlog, trainde de heer Hubbard scheepsbemanningen en ontwikkelde enkele van de technieken van de pre-battle conditionering die nog steeds worden gebruikt, waardoor onbegrijpelijke technische handleidingen worden omgezet in effectief cursusmateriaal om militairen te trainen in navigatie.

In 1950 merkte hij op dat “De kinderen van vandaag de beschaving van morgen worden“, en waarschuwde hij voor een samenleving die zichzelf aan het vernietigen was door haar eigen onderwijssystemen – een voorspelling die nachtmerrieachtig nauwkeurig is gebleken. Dhr. Hubbard was geen fauteuilfilosoof en werkte aan het oplossen van deze problemen naarmate ze in de loop van de jaren escaleerden. Zijn prestaties omvatten een aanzienlijke hoeveelheid werk die bekend werd als zijn studietechnologie. Het bevat zijn ontdekkingen van de basisredenen waarom studenten een onderwerp niet begrijpen, en de belemmeringen voor een volledig begrip van wat men studeert. Hij ontwikkelde methoden waarmee iedereen zijn leervermogen kan verbeteren en kan toepassen wat hij heeft bestudeerd. Tegenwoordig wordt zijn studietechnologie gebruikt op scholen over de hele wereld en is hij een belangrijke factor in het succes van het Hubbard College of Administration, dat het volledig gebruikt in alle cursussen ten behoeve van zijn studenten.

Evenzo richtte de heer Hubbard zich in 1950 op het feit dat hij besefte dat wat destijds voor administratie overging inconsistent en willekeurig was. Zijn eerste boek over dit onderwerp, How to Live Through an Executive, gepubliceerd in 1953, erkende dat de echte rol van een executive in elke organisatie het plannen en begeleiden was, en een communicatiesysteem voor elk kantoor of elke organisatie uitwerkte. Het boek was inderdaad een communicatiehandleiding die geschikt was voor elke organisatie van elke omvang. Drie jaar later isoleerde zijn boek The Problems of Work de problemen die iedereen op het werk tegenkwam, van werknemer tot chief executive officer, en presenteerde hij methoden die iedereen kon gebruiken om zijn of haar enthousiasme voor werk te herwinnen.

In 1965, na jarenlang onderzoek naar de vormen en functies van de organisatie, kondigde de heer Hubbard zijn ontwikkeling aan van de Seven-Division Organizing Board, een grote doorbraak die het meest succesvolle administratieve patroon voor elke groep van elke omvang presenteerde. Deze zeven divisies, die verder zijn onderverdeeld in afdelingen, omvatten alle acties die in elke organisatie worden uitgevoerd of moeten worden uitgevoerd. Inderdaad, deze doorbraak in de organisatie bij toepassing zorgt voor het voortdurende succes en de stabiele expansie van elke organisatie.

De volledige omvang van zijn werk op dit gebied is te vinden in negen encyclopedische delen, waaronder de Organization Executive Course, plus drie delen uit de Management Series. Deze twaalfdelige set bevat technologie die het voortbestaan ​​en de groei van groepen van klein tot enorm garandeert, zoals de afgelopen decennia door duizenden en duizenden bedrijven en groepen in landen over de hele wereld is bewezen.

Na het voltooien van zijn werk, verliet L. Ron Hubbard dit leven op 24 januari 1986. Hij bereikte alles wat hij van plan was te doen en zijn nalatenschap blijft van invloed zijn op de levens van miljoenen mensen. De heer Hubbard zei ooit:  “Ik help graag anderen en beschouw het als mijn grootste plezier in het leven om iemand te zien bevrijden van de schaduwen die zijn dagen donkerder maken.”

Tegenwoordig gebruiken miljoenen mensen op veel gebieden de principes van Mr. Hubbard om zich van die schaduwen te ontdoen – en daardoor een beter en productiever leven te leiden.

“Het geluk van de mens en de lange levensduur van bedrijven en staten hangen blijkbaar af van de knowhow van de organisatie.”

L. Ron Hubbard