Om L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard – En profil

L. Ron Hubbard er måske bedst kendt som forfatter og grundlægger af Scientologi religionen. Hans værker er udgivet på 52 sprog med hundreder af millioner eksemplarer på tryk. Alligevel huskes han af millioner som en stor humanitær, der efter mere end et halvt århundreds forskning i metoder til forbedring af den menneskelige tilstand efterlod en arv, der forbedrer liv på utallige måder. Denne arv findes i dag i alt det materiale han efterlod, hvilket bogstaveligt talt udgør mange millioner ord.

Mr. Hubbard blev født i Tilden, Nebraska, den 13. marts 1911 og tilbragte sine tidlige år i det, der stadig dengang var Montana’s grænseområder. Besat af en sjælden nysgerrighed, en der motiverede hans etnologiske undersøgelser af 21 racer og
kulturer og opmuntrede ham, mens han stadig var en teenager,
til at vandre over det, på det tidspunkt, fjerntliggende Kina, som få fra vesten nogensinde fik at se. Han rejste mere end en kvart million miles inden han fyldte 19 år, uden at kunne benytte sig af kommerciel lufttransport.

Da han tilmeldte sig George Washington University i 1930 for at studere til ingeniør, var det åbenlyst, at han allerede var begyndt på sit livs arbejde: en søgning efter løsninger på menneskets mest forvirrede problemer og skabelsen af brugbare teknologier til at forbedre alle facetter af livet.

Selvom det fulde udvalg af hans præstationer i disse tidlige år kunne fylde en bog, er der nogle, som det er særligt passende at nævne her.

Hans interesse for uddannelse og problemerne forbundet med videregivelse af viden begyndte tidligt. I en alder af 15 år underviste han Chamorro-børn i Guam ved hjælp af unikke metoder, som han udviklede. Det var en forløber for de gennembrud, han ville gøre inden for uddannelse og studier. Derefter, mens han var i den amerikanske flåde under 2. verdenskrig, uddannede Mr. Hubbard skibbesætninger og udviklede nogle af de teknikkerne til kampforberedelse, der stadig bruges i dag, og gjorde uforståelige tekniske manualer til effektive kursusmaterialer så han kunne uddanne servicemænd i navigation.

I 1950 havde han bemærket, at “Nutidens børn bliver morgendagens civilisation,” og advarede om et samfund, der var i gang med at ødelægge sig selv gennem sine egne uddannelsessystemer – en forudsigelse, der har vist sig at være mareridtsagtig præcis. Mr. Hubbard var ingen lænestolsfilosof, og arbejdede med at løse disse problemer, efterhånden som de eskalerede til kriser gennem årene. Hans præstationer omfattede en betydelig mængde arbejde, der blev kendt som hans studieteknologi. Det indeholder hans opdagelser af de grundlæggende årsager til, at studerende ikke kan forstå et emne, og hindringerne for fuld forståelse af det, man studerer. Han udviklede metoder, hvorved alle kan forbedre deres evne til at lære og anvende, hvad de har studeret. I dag bruges hans studieteknologi i skoler overalt i verden og er en vigtig faktor i Hubbard College of Administrations succes, og den udnyttes fuldt ud på alle kurser til fordel for deres studerende.

Ligeledes i 1950, da han indså, at det der gik for at være administration på det tidspunkt var inkonsekvent og vilkårligt, vendte Hr. Hubbard sin opmærksomhed mod dette område. Hans første bog om emnet, “Hvordan man lever, selvom man er leder”, der blev udgivet i 1953, anerkendte, at den sande rolle som en udøvende leder i enhver organisation var at planlægge og føre tilsyn med, og udarbejde et kommunikationssystem for ethvert kontor eller organisation. Faktisk var bogen en kommunikationsmanual, der var passende til enhver organisation af enhver størrelse. Tre år senere isolerede hans bog “Arbejdets problemer” de problemer, alle løb ind i på jobbet, fra arbejder til administrerende direktør, og præsenterede metoder, som enhver kunne bruge til at genvinde hans eller hendes entusiasme for arbejde.

I 1965, efter år med fortsat forskning i organisationens former og funktioner, annoncerede Mr. Hubbard sin udvikling af Organisationstavlen med syv divisioner, et stort gennembrud, der præsenterede det mest succesrige administrative driftsmønster for enhver gruppe af enhver størrelse. Disse syv divisioner, der yderligere er opdelt i afdelinger, omfatter alle de handlinger, der udføres – eller bør udføres – i enhver organisation. Faktisk sikrer dette organisatoriske gennembrud, når det anvendes, den fortsatte succes og stabile udvidelse af enhver organisation.

Alt hans arbejde på dette område findes i ni encyklopædiske bind, der udgør Kurset i organisationsledelse, samt tre bind i Managementserien. Indeholdt i dette tolv-binds sæt er teknologi, der garanterer overlevelse og vækst af grupper fra de små til de enorme, som det er blevet bevist af tusinder efter tusinder af virksomheder og grupper i lande over hele verden i de seneste årtier.

Efter at have afsluttet sit arbejde forlod L. Ron Hubbard dette liv den 24. januar 1986. Han udførte alt, hvad han havde sat sig for at gøre, og hans arv fortsætter med at påvirke millioner af liv. Hr. Hubbard sagde engang, ”Jeg kan lide at hjælpe andre, og regner det for min største glæde i livet, at se en person gøre sig selv fri af de skygger, der formørker hans dage.”

I dag bruger millioner på mange områder Mr. Hubbards principper for at slippe af med disse skygger – og føre et bedre og mere produktivt liv som et resultat.

“Menneskets lykke og firmaer og staters levetid afhænger tilsyneladende af organisatorisk knowhow.”

L. Ron Hubbard